Látogatói információ Vásárlás
Batthyány Örökségközpont - Körmend
Képeslapot küldök

Emléktemplom

Körmend északi városrészében található Boldog Batthyány László emléktemploma. A templomot Rónai Károly építészmérnök tervezte, és helyi mesterek építették. A templomszentelést dr. Konkoly István megyéspüspök 1999. október 24-én végezte. A szentélyben van Kiss Sándor szobrászművész Szent László király szobra. A művész utolsó alkotása, amit a templomban már nem láthatott (elhunyt 1999. augusztus 6-án). A templom legszebb díszei Perlaki József magyar szenteket ábrázoló színes ablakai. Jobboldalon Szent István, Szent Imre, Szent Gellért, a baloldalon Boldog Gizella, Szent Erzsébet és Szent Margit képe látható. A templom bal oldali részén Batthyány László szobra található, amely Lesenyei Márta alkotása a művészi korpusszal együtt. A másik oldalon a Fatimai Szűz szobra került elhelyezésre. A hívek hozták Fatimából.
A templom nagy értéke Lesenyei Márta bronz keresztútja, amelyet a művésznő ajándékozott a templomnak. Az oltár, az ambó, a pasztofórium, a padok helyi mesterek munkái.
Ugyancsak Perlaki József munkája a torony nagy üveg felületének kialakítása színes üvegből.
A templom mellett a téren szoborfülke áll, amely a Vatikánban 2003. március 23-án boldoggá avatott  Szegények Orvosának állít emléket. A templom örömmel fogadja a Körmendre érkező zarándokokat, akik a plébániatemplom után a Batthyány Boldog László tiszteletére épült templomot is mindig meglátogatják.